Hej igen!
Händer inte så mycket nu när skolan är över och eftersom jag faktiskt mår lite bättre än hyfsat så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om... tragiskt nog.
Bloggen heter ju happymusic och visst har det blivit några inlägg med min älskade kpop som gör mig väldigt happy att lyssna på oavsett humör, men det har ju ändå varit övervägande tråkiga inlägg. Ska försöka ändra på det!
Funderar på att ja, forsätta dela med mig av min favoritmusik även om det känns som att det bara är jag i hela Sverige som gillar det, jag funderar även på att dela med mig lite mer av min matlagning. Önskar att jag hade en bra kamera och en dator som ville ta emot bilderna då jag brukar vara så väldigt kreativ med uppläggning när jag är ensam hemma... och det är självklart när jag är ensam hemma som jag lagar kreativ och rolig och fin tjusig mat... och bakar och allt sånt hemmafrutjafs! Kan ju börja lite smått ikväll genom att dela med mig av mitt recept på blåbär-/honungssmulpaj som jag brukar göra lite då och då!
När smöret har blivit lättarbetat så är det bara att blanda det med vetemjölet och sockret. När degen är väl blandad och går att forma till en boll så tar man ca två tredjedelar av degen och trycker ut i en ungsäker form. När du har gjort detta kan du ställa in resten i kylen så att den får stlena lite, blir då lättare att smula den över pajen sedan! (Här kan man göra precis hur man vill egentligen, man kan hälla i bären direkt i formen eller ta mer/mindre deg att trycka ut i formen.) Grädda sedan "pajbotten" i ca 5 minuter, ta ut och häll i bär och ringla över honungen.
Tänk på att om pajen ska stå till nästa dag så blir den väldigt seg och svår att få loss från formen om man har mycket honung. Med lite honung så kommer den ändå smaka mycket då pajen har hunnit ta till sig alla smaker under natten. Ska den serveras och ätas upp helt direkt efter gräddning är det gott med mycket honung. Det är bara att "höfta" och ta den mängd man tycker om!
Ta nu ut resten av degen från kylen och smula över! In med pajen i ungen igen i ca 15 - 20 minuter. Alla vet vi att ungnar kan skilja sig både mycket och lite från varandra så håll koll på pajen. När den har önskad färg är det bara att ta ut den, låt svalna en stund så att degen blir smulig! När den är varm är degen mjuk och inte lika god.
Då pajen har svalnat en stund så kan den avnjutas med eller utan valfritt tillbehör, t.ex vaniljglass med chokladkross, grädde eller vaniljvisp. Mycket gott under vinterns kyla och även under varma sommardagar på stranden!
Och detvar nog allt! Hoppas kunna dela med mig av något nytt och spännande recept innan denna månad är över, är troligen ensam några dagar nästa vecka också så då kommer det att älskas med maten ordentligt!
Nu är det dags att sova, ska upp om några fjuttiga timmar och åka till jobbet...
Bloggen heter ju happymusic och visst har det blivit några inlägg med min älskade kpop som gör mig väldigt happy att lyssna på oavsett humör, men det har ju ändå varit övervägande tråkiga inlägg. Ska försöka ändra på det!
Funderar på att ja, forsätta dela med mig av min favoritmusik även om det känns som att det bara är jag i hela Sverige som gillar det, jag funderar även på att dela med mig lite mer av min matlagning. Önskar att jag hade en bra kamera och en dator som ville ta emot bilderna då jag brukar vara så väldigt kreativ med uppläggning när jag är ensam hemma... och det är självklart när jag är ensam hemma som jag lagar kreativ och rolig och fin tjusig mat... och bakar och allt sånt hemmafrutjafs! Kan ju börja lite smått ikväll genom att dela med mig av mitt recept på blåbär-/honungssmulpaj som jag brukar göra lite då och då!
- 125 gram smör (eller margarin)
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 3-4 deciliter blåbär
- Valfri mängd honung
När smöret har blivit lättarbetat så är det bara att blanda det med vetemjölet och sockret. När degen är väl blandad och går att forma till en boll så tar man ca två tredjedelar av degen och trycker ut i en ungsäker form. När du har gjort detta kan du ställa in resten i kylen så att den får stlena lite, blir då lättare att smula den över pajen sedan! (Här kan man göra precis hur man vill egentligen, man kan hälla i bären direkt i formen eller ta mer/mindre deg att trycka ut i formen.) Grädda sedan "pajbotten" i ca 5 minuter, ta ut och häll i bär och ringla över honungen.
Tänk på att om pajen ska stå till nästa dag så blir den väldigt seg och svår att få loss från formen om man har mycket honung. Med lite honung så kommer den ändå smaka mycket då pajen har hunnit ta till sig alla smaker under natten. Ska den serveras och ätas upp helt direkt efter gräddning är det gott med mycket honung. Det är bara att "höfta" och ta den mängd man tycker om!
Ta nu ut resten av degen från kylen och smula över! In med pajen i ungen igen i ca 15 - 20 minuter. Alla vet vi att ungnar kan skilja sig både mycket och lite från varandra så håll koll på pajen. När den har önskad färg är det bara att ta ut den, låt svalna en stund så att degen blir smulig! När den är varm är degen mjuk och inte lika god.
Då pajen har svalnat en stund så kan den avnjutas med eller utan valfritt tillbehör, t.ex vaniljglass med chokladkross, grädde eller vaniljvisp. Mycket gott under vinterns kyla och även under varma sommardagar på stranden!
Och detvar nog allt! Hoppas kunna dela med mig av något nytt och spännande recept innan denna månad är över, är troligen ensam några dagar nästa vecka också så då kommer det att älskas med maten ordentligt!
Nu är det dags att sova, ska upp om några fjuttiga timmar och åka till jobbet...
Kommentarer
Postat av: Monika
Yeay! Skönt att ha dig tillbaka!!!
Är du säker att du inte ska överväga mitt erbjudande om att flytta in? ;)
puss o kram
Postat av: Jenny
Åh, välkommen tillbaka!
Jag tror att det är dags för en ny tjejmiddag. Men den här gången får du göra maten =)
puss
Trackback